Revalidatie na Corona

SRN Revalidatie biedt samen met de TopzorgGroep een behandelprogramma aan voor de revalidatie na het coronavirus. Onze deskundigen in longrevalidatie hebben hiervoor een triagemodel ontwikkeld met een bijpassend revalidatieprogramma. 

Download zorgpad

In samenwerking met Van der Valk Vitaal hebben we een aantal video's opgenomen voor de verschillende fasen van herstel na het coronavirus. Voor de eerste fase van het hebben we een aantal oefeningen opgenomen die patiënten thuis kunnen uitvoeren. In de eerste video vertelt longarts dokter Bernard Hol over de revalidatie na het coronavirus. Vervolgens behandelt de fysiotherapeut de oefeningen die een patiënt vanuit bed kan doen. 

Voor patiënten die inmiddels al wat verder in het herstel zijn, hebben we in de volgende video specifieke oefeningen voor bijvoorbeeld het vergroten van de spierkracht in de bovenbenen. 

De psychosomatisch oefentherapeut legt in de volgende video uit wat het coronavirus voor gevolgen kan hebben voor de balans in lichaam en geest. Ook geeft zij een aantal ontspanningsoefeningen en tips. 

Om het herstel na Corona te bevorderen geven de ergotherapeut en diëtist praktische informatie over een juiste verdeling van de energie en over een ondersteunend voedingspatroon. 

Onze fysiotherapeuten hebben een film gemaakt voor patiënten om de fitheid nog verder te bevorderen. Doe vooral mee!

Om de conditie zelf verder op te bouwen, geven de fysiotherapeuten in onderstaande video nog een aantal belangrijke richtlijnen. Daarnaast vertelt revalidatiearts Marinca de Beer over het belang van ons triagemodel voor zorgverleners om klachten van patiënten met het coronavirus in kaart te brengen.

Gevolgen van een opname op de Intensive Care (IC)

Sommige patiënten zijn na de besmetting met het coronavirus opgenomen geweest op de IC. Deze opname kan leiden tot allerlei langdurige klachten passend bij het Post IC syndroom (PICS). Recent heeft Prof. Dr. H.J. Stam, revalidatiearts en President van de European Academy of Rehabilitation Medicine, een onafhankelijke organisatie met ervaren specialisten in de revalidatiegeneeskunde, een artikel gepubliceerd in de Journal of Rehabilitation Medicine (JRM). Dit artikel gaat over de gevolgen van een opname op de IC gerelateerd aan COVID-19. Prof. Dr. H.J. Stam vertelt in de video meer over dit artikel. 

Lees hier het artikel

Samenwerking Van der Valk Care

SRN Revalidatie biedt het behandelprogramma ook aan op verschillende Van der Valk hotels In samenwerking met Van der Valk Care. Onlangs hebben we samen ter ondersteuning een film opgenomen met informatie en oefeningen voor patiënten.  

Contactgegevens

Wilt u meer informatie over ons behandelprogramma of wilt u een afspraak maken voor een intake? Belt u ons dan via (0113) 33 08 75 (Regio Zeeland) en (076) - 20 15 440 (Regio Brabant) of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..